miércoles, 29 de septiembre de 2010

Lamentable

Lamentable és el que pasa en aquesta ciutat cada dos per tres, cada victòria del Barça per una revetlla a Gràcia o Sants. Avui l'excusa era la vaga.

Cert que l'actuació dels Mossos d'Esquadra sol ajudar a caure. En veure les imatges aquest vespre a les notícies m'indignava la violència gratuita d'uns i altres. És una provocació que es desallotgi precissament avui un edifici "okupat" (odio l'us indiscriminat de la lletra k) però és que a aquesta gent tampoc és que els calgui gaire provocació per llençar la primera pedra. Contra l'aparador del Corte Inglés, si pot ser.
I dic aquesta gent, als que els mitjans de comunicació anomenen "grups antisistema", perquè ja no se sap molt bé qui són. Segur que hi ha gent del moviment "okupa" que se n'avergonyeix, que s'adona que això els fa més mal que bé. Sempre surten amb allò de "grups de radicals" i "vàndals"... Però si ja ho sabem tots que són uns vàndals, i uns brètols, i uns desgraciats!

Entre aquest destralers hi cap de tot. Possiblement molts són "gent normal" (a les celebracions futboleres sobre tot) que aprofiten el campi-qui-pugui per deixar-se anar, fer tot allò que l'educació els impedeix fer en condicions normals. Educació molt justeta, ja es veu, perquè si ens tens mig gram més no ho fas. També hi ha lladregots: ja que el finestral és trencat, doncs som-hi tots cap dins i arrambem amb el que puguem, i tonto l'últim!

No anem bé. Uns quants vidres trencats i uns contenidors tombats tenen fàcil solució però 57 ferits no tenen justificació.

2 comentarios:

Anna Blume dijo...

És la gran cerimònia de la confusió, pagada entre tots, per cert...Els únics antisistema de veritat que hi ha crec que són els que van contracorrent sense fer soroll ni ostentació, i sobretot...sense fer mal a ningú!

Anna Blume dijo...

Acabo de llegir unes declas de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder:"Després de veure els vàndals antisistema, em declaro prosistema", és una altra manera de dir-ho...