domingo, 2 de enero de 2011

Cursa dels Nassos: per tots els gustos


Si per l'Inquilino ha estat la cursa del retorn triomfal, per mi ha estat la decepció: he fet un segon més que a la Jean Bouin!!! I se suposa que aquesta és fácil i de fer "tiempazo"! Grr.

Tinc unes quantes excuses, és clar, que també tinc mal perdre. A saber, dècimes per un refredat que dura des del dia de Sant Esteve; el refredat mateix, a mocador de paper cada dos km, cada cop que havia de treure'n un de la butxaca i sonar-me els mocs, els corredors que feia poc que havia avançat em tornaven a passar; la manca d'entrenament, quatre dies anant a córrer i menys de 20 km en total des de la Jean Bouin.

Però l'excusa més patillera, perquè a mi em disculpa, però converteix als meus companys en autèntics guepards, és que el circuit fa 10k 400m!

M'explico. El meu dispositiu d'entrenament es pot equivocar, tant quan traço les rutes amb l'aplicació, basada en els mapes de google, com quan mesura la distància que he corregut. A la Cursa de la Mercé i la Jean Bouin em surten uns 200 m més, però segur que és perquè jo no marco el punt exacte de sortida i arribada, però en aquesta, que és el mateix, això no hauria d'influir. La ruta traçada em sortia d'entrada 10,31 km, però és que el que diu que vaig córrer són 10,44 km! (Aquest matí he sortit a córrer, i la ruta traçada i la correguda han estat calcades, només 1 metre de diferència)

Tampoc s'explica el mateix temps si el ritme mitjà a la Jean Bouin em sortia de 6,30 i a la dels Nassos ha estat de 6,16. No?

Bé, tant és. Excuses. Sóc més competitiva del que em penso. I sempre vull tenir la raó.

A banda de totes aquestes cabòries, m'ho vaig passar molt bé, tot i el patiment. Quedar al metro amb Rayuelo i l'Inquilino, anar a casa del Quijote de los molinos i tots plegats a deixar el cotxe-guardarroba a Diagonal Mar. Imperdible l'estampa dels corredors amb les malles i la samarreta groc canari barrejats entre els clients del centre. Trobar-nos al Lineker, escalfar, estirar, quedar-me sola a la cua de la sortida perquè m'agobia la gent, córrer a mida que es va fent fosc, la gent aplaudint pels carrers, fer girs, m'he adonat que m'encanta fer girs, arribar morta, beure una porqueria isotónica i sense estirar tornar a córrer cap al pàrking, que els nois fa estona que han acabat i tenen fred.
Perquè ells sí, tots han fet marca. Ha guanyat l'Inquilino, què rabiós, mai més li faré cas, amb un "tiempazo", 41' 39". La segona posició, pel Quixot, 42' 58", la tercera pel Lineker, 49' 19", i Rayuelo, que es queixava de mals varis aquesta setmana, 52' 06".
De les noies he guanyat jo, perquè he estat l'única, je je! (De nou, dels 7600 i escaig corredors que surten a la classificació (2000 "rajats" són molts no?), les dones no arribem a 1500...)
Ara, a preparar la següent, la Cursa de Sant Antoni! Jo ja he començat, i tu?

7 comentarios:

el inquilino comunista dijo...

que consti que vaig còrrer el dia dels nassos amb dolor (i en tots els dies d´entrenament previ) i que no m´explico com vaig poder fer aquell crono (la projecció dels entrenaments em sortia a 47 optimistes minuts).La part negativa:tres anys després de la darrera cursa de 10km segueixo fent els mateixos temps...estic estancat...

Gwen Stacy dijo...

blablablablablablabla :-P

Rayuelo dijo...

A mi m'han tangat 20 segons i estic molt cabrejat grrrrr. Continuo dient que jo corro per salut, tot i que la competició em mola. Pero está clar que per a millorar hauré d'aprimar-me. El meu cor no dona per mes

Gwen Stacy dijo...

I per aprimar-te, pots córrer més.

Jo corro perquè m'he enganxat, però ja posats a fer curses, que és quan més m'agrada córrer, amb tot el carrer per a mí, fora cotxes, doncs què menys que anar superant-se, no?

Apunteu-vos a la de Sant Antoni! S'acaba l'inscripció l'11 de gener! o als 3.500, i van per més de 2000.

margarita dijo...

Jo encara no he començat però llegin-te m'entren ganes :-)

Quijote dijo...

El principe de los vientos se ofrece de hacer de liebre en la de Sant Antoni a quien quiera ..... siempre que su tiempo objetivo no sea inferior a los 45min!!!

El Barón Rampante dijo...

Inquilino Comunista, com la Marta Dominguez començi a "cantar" a tú se t'acaba la carrera musical.