jueves, 29 de marzo de 2012

29M: el parte intersimbòlic

A la meua hipotecada llar de Gràcia els helicòpters dels mossos s'han sentit des de primera hora del matí. Estic convençuda de que és una estratègia de acolloniment i dissuasió, a veure si així ens quedem a casa.
A dos quarts de set he baixat per Bruc. Creunt Mallorca l'aspecte era aquest:

Això dels carrers sense cotxes es pot repetir. Gràcies.
Pau Claris amb Consell de Cent, primers contenidores cremats i vidres de sucursals bancàries amb forats que semblen de bala. Quina pudor els contenidors cremats. Fastiguet. Cotxe de bombers avall, es veu fum a Urquinaona.
Passeig de Gràcia amb Consell de Cent, set de la tarda. Manifestants passejants baixen tranquilament, amb les seues pancartes i els seus nens.
Estic allí més de 20 minuts, fent embalum pel recompte i intentant contactar amb la resta d'intersimbòlics, que han quedat abans. Impossible. Com si hi hagués inhibidors de senyal. N'hi havia?
A la cruïlla amb Aragó hi ha un puial de banderes, alguna republicana, suposo que hi són els sindicats.
Sona La Internacional i Els Segadors i em dono per manifestada.
Torno a Pau Claris per pujar a casa. De cada quatre contenidors un està cremat. Més forats de bala? als vidres de la Delegació de Treball i la Fiscalia de Catalunya. Miro a Urquinaona i les flames són de l'alçada d'un primer pis. Allà hi deu haver un ambientillo súper.
A Passeig de Gràcia els manifestants segueixen sense permetre que els hi xafin la protesta. Pujo cap a casa i som tants que sembla una manifestació alternativa de graciencs.
Són les 9 i encara se senten els helicòpters.
Com diu una amiga, els cafres eren minoria, però seran els que acaparin portades.

1 comentario:

Anna Blume dijo...

Malauradament acapararan portades, sí...el conflicte sempre és més notícia que la resta de coses (principi periodístic) encara que el protagonitzin brétols i infiltrats:-(