domingo, 10 de abril de 2011

Cursa dels bombers


Hi havia tanta pressió i expectació creada amb la cursa dels bombers que vaig fer la clàssica fugida endavant. Que hi ha un festivalillo i oferta a atrápalo (9 €, me lo quitan de las manos) el dia abans? Doncs s'hi va. El festival, en un altre post, que el mereix...


Tampoc no vaig fer tan tard, però anar-se'n a dormir a la una i mitja, amb un litre de cervesa i un jackdanielscola al cos, més moltes més cigarretes de les que hauria consumit d'haver-me quedat a casa, no són la millor preparació possible.


En despertar m'he pres les pulsacions, 72. Em van dir que no s'ha de correr si les tens més elevades del que és normal. Jo acostumo a llevar-me amb 52. Mala senyal.

Però les excuses són per ara, no per no anar-hi. A les 9 ens hem trobat Rayuelo, el Príncipe de los vientos i jo. Escalfant ja esbufegava i suàvem tots tres com pollastres, hi havia més de 20º i la sortida era a les deu.


La gentada, tremenda, 20.000 corredors. Els de nike s'han gastat la pasta i han posat un escenari elevat al mig de la sortida on una banda ens ha tocat cançons d'ACDC mentre començàvem a córrer, i durant la cursa, a partir del km 5 o així, a les cruïlles del centre, i sobretot, a Laietana, a banda i banda del carrer, grups de batucada donant canya, ha estat molt guai. I això que a mi, en condicions normals, la batucada em fa més ràbia que gràcia.


Doncs això, que malgrat que he començat prou bé i el Paral·lel, la part més dura, l'he fet molt dignament, després m'he enfonsat. He corregut amb flato des d'abans del kilòmetre 4, i hauria agrait (jo i molts) un segon punt d'avituallament més endavant, la calor ha fet estralls. No havia vist en cap cursa (i en porto cinc des de setembre) tanta gent caiguda a les voreres. De fet, a les altres curses no havia vist gent caiguda. A la rotonda de l'avinguda de la catedral hi havia un senyor estirat, amb gent atenent-lo. Més avall hi havia una ambulància i m'he aturat a avisar-los. La noia estava atenent algú dins i m'ha dit, amb cara d'agobio que ja ho sabien. No donaven l'abast. La carpa a l'arribada estava colapsada.

Bé, culpable la calor, i altres coses. Si jo no hagués fet algún tram caminant de tant en tant quan no podia més, potser també hauria acabat per terra. Cal escoltar el cos.

He acabat la cursa en 1 hora 8 minuts i 42 segons (només 16" menys que la del Corte Inglés i la seva pujada a Montjuïc), i aquesta és la cursa més ràpida que es pot córrer a Barcelona! juas!

En fi, que l'hauré de tornar a córrer l'any que ve!

Els nois sí que han complit, el de les ventades, 44' 08" i Rayuelo, 50' 06", són els meus herois.
I ara, fins la Maquinista, al juliol, què farem???

PD: Menció d'honor i premi als valents de debó pels bombers que han fet la cursa equipats amb el vestit ignífug i les bombones d'aigua a l'esquena, crec que l'equip complet pesa més de 10 kg.

10 comentarios:

Anna Blume dijo...

Estralls...

Gwen Stacy dijo...

Ohhh acabo de veure que la cursa de la Maquinista és el 3 de juliol. El Faraday pot més que una cursa :-)

el matiner de Poble Sec dijo...

Això de veure tothom amb la mateixa samarreta i que no sigui la del Barça em fa mal rollo...em recorda Nuremberg i Leni Riefenstahl...

Gwen Stacy dijo...

I si és la del Barça no? :-P
Gràcies per ser allà, crec que m'has vist a bon ritme perquè l'he pujat en aquell moment, de l'alegria de veure't :-P

matiner dijo...

:-)
Pensa que no has fet la cursa en les condicions ideals i tot i això no has fet marca dolenta...progresses adequadament ;-P
si és la del Barça és que pot passar alguna cosa bona...

Gwen Stacy dijo...

Acabo de veure el reportatge al canal E3 sobre la cursa, quatre dades:
- 25ºC a l'hora de la sortida (ojú!)
- Increment de participació femenina del 24 al 27% (encara som poques!)
- Cursa fora del calendari de la Federació pel maleït carnet del corredor (on s'ha de signar perquè deixin estar aquesta idea saca-quartos?)
- Els guanyadors absoluts han fet els pitjors temps registrats mai a la cursa, dic jo que serà per la calor.
- S'ha vist una imatge d'un entrant a meta com un zombie, a punt de caure, que ha anat a terra segur, però això ja no ho han ensenyat, i haurien...

J Lewis dijo...

es la primera vegada q veig tant gent caient fulminada.

La carrera una merda, massa gent. era difícil disfrutar de la carrera.

El meu secret, agafar com a liebre a una noia que anava a 5 el km.

jo proposo fer una cursa al mes. ja trobarem una per comarques

Gwen Stacy dijo...

O barris: http://www.cursanoubarris.com/

El Barón Rampante dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
El Barón Rampante dijo...

Prometo ir a veros a todos al manicomio de "los locos que corren" o a la residencia de ancianos a que me expliquéis vuestras batallitas de correr y los desmayos, y la humedad relativa, y los padres con carritos, y la camisetas chulas, y los chips pentium 3. Si se os acaban las carreras de barrio, os podéis poder a dar vueltas en círculos en el comedor.