viernes, 18 de marzo de 2011

Mai més

Hace un par de días rebuscando en una caja de fotos encontré una redacción de la asignatura de llengua catalana que creo es de primero de BUP, me sorprendió lo concienciada que estaba en esa época, mis conocimientos de los problemas planetarios (en la era pre-internet) y esa ingenuidad que perdemos con el tiempo. El tema, totalmente de actualidad. Dice así (sin las faltas de ortografía que me marcó el profe y los "pronoms febles" correctamente insertados)

Una de les coses que més em preocupen és el nostre planeta: la Terra.
Ja que sense adonar-nos-en ens la carreguem de mica en mica. Encara s'està parlant de la taca de petroli del golf Pèrsic quan ja en tenim una altra aquí mateix, al nostre Mediterrani que fins i tot pot arribar a les nostrs platges.
El principal culpable de les catàstrofes ecològiques és l'home, i la més gran amenaça la guerra nuclear. El món es gasta mig bilió de dolars l'any en armes quan mig món es mor de fam i races senceres es troben en una situació límit com ara els kurds i la resta del món es queda sese fer res mirant a la televisó com es moren de fam, i els governants "coleccionen" armes cada cop més sofisticades que poden fer que en un instant desaparegui per sempre la raça humana. Si això passés ja no tornaria la primavera mai mes, mai més una flor, mai més un nen. Mai més.
És trist pensar que això es pot esdevenir quan mirem per la finestra i veiem el cel, els ocells i totes les coses que ens estimem, però l'amenaça existeix i tinc fe que ho podem evitar encara, si és que ja no és massa tard.

4 comentarios:

Optimista realista dijo...

Una hecatombe per fer una selecció natural és el que cal.Menys tonteries i menys inútils al món...però jo no ho veuré (no sé si per tonto,per inútil,per danys col.laterals o per tot plegat)

J dijo...

Muy bonito margarita. yo prefiero seguir viviendo esa adolescencia y pensando que podemos cambiar las cosas. Por mi y por lo que me sigan. Y además me sienta bien, antes me quedando en casa sin hacer nada para cambiar el mundo y me hacía mala sangre.

Los nihilistas como el comentario anterior solo potencia que los poderosos sigan dominandolo. Nos quieren individualistas y descreidos

Anna Blume dijo...

Primer de BUP, quins temps aquells d'utopies, ara els adolescents i joves ja no en tenen:-(

Optimista realista dijo...

Considero un cumplido que me llames nihilista.Llámame Tyler Durden a partir de ahora.
Ser descreído es mi fuerza pero te equivocas (y mucho) con el individualismo.
Y la potencia de los poderosos también se alimenta de las pequeñas (o grandes) incoherencias personales de adoctrinadores de mundos mejores.