viernes, 20 de agosto de 2010

¡A robar carteras!

Hace un par de fines de semana cogí el metro a las nueve de la noche, línea verde de Diagonal a Paralel. En Paseo de Gracia calé, ya antes de que se subieran, al típico grupo de tíos chungos que se separan al subir, rodean guiris y tratan de birlarle lo que sea a uno, o a los que pueden. Tres se subieron al vagón por la puerta frente a la que estaba yo, mientras otro merodeaba tras una familia de turistas. Se bajaron todos, éste, los tres que tenía delante y la familia, una cosa rara, porque no vi que les pillara nada, y luego se dirigieron todos a la misma salida por el andén. A saber cómo acabó la cosa. En todas las siguientes paradas vi cosas raras, y me bajé del metro aferrada a mi bolso viendo ladrones por todos lados.
Hoy en la misma línea, de Drassanes a Diagonal, a las tres de la tarde, en Catalunya se han subido dos seguratas a mi vagón. Uno de ellos rápidamente ha visto a un habitual, se lo ha comentado a su compañero, y lo ha mirado fíjamente para que desistiera de su intento de robar a dos inglesas. Hasta ha hecho amago de bajarse en Paseo de Gracia detrás de él, pero parace que no ha hecho falta. Al llegar a Diagonal han visto a otros dos sospechosos habituales en el andén contrario, cuando me bajaba estaban decidiendo cómo les iban a controlar.
Cómo está el patio. No creo que entre en las funciones de la seguridad del metro controlar a los ladrones, pero a fe de listo que menos mal que están.

4 comentarios:

Anna Blume dijo...

Uy, que n'ham de vere de coses encara...la cosa està molt mal!:-(

conspiracion dijo...

Jo ja sentit alguns cops al conductor/a per megafonia dient "Atención señores viajeros, tenemos carteristas en el tren", tant amb el metro ple com mig buit i a hores "normals".
Això dels segurates amb els "habituals", l'altre dia em va semblar que els feien sortir del metro i ja està...
I ara hi ha "càmeres de videovigilància" per totes bandes, dins i fora dels trens, i segurates a estacions, andanes i trens, però s'ha d'anar més pendent de la cartera i la bossa...algú té una explicació?
Està fet aposta per justificar més despesa en personal i tecnologies de seguretat (empreses privades subcontractades)? Algú important de TMB té amics a prosegur i similars?
O potser és que encara estic mig dormint i desvariejo :-P

Janonimo dijo...

Des de que ha començat la crisis els robatoris han augmentat, pr part de bandes gitanes rumanes principalment. El problema es que els agafen i els treuen a les 2 hores, perque no es pot demostrar que son bandes organitzades q es l'unica forma de ficar-los a presó. TMB està augmentant enormement la seva despesa en seguretat, no només per evitar robatoris sino també per a que la gent pagui el billet. Així està la cosa. Mentre altres països europeus estan endurint les seves lleis, nosaltres continuem amb la persimivitat. Vaig escoltar que no podiem endurir-les pq no hi hauria lloc a les presons espanyoles. No es un problema de l'ajuntament ni de la Gene, es del govern espanyol

Jo que vosaltres aniria sempre en compte a les estacions de major afluencia de turistes. i si podeu ajudar als turistes per a que no es deixin fareu un favor amb ells i a la ciutat.

Gwen Stacy dijo...

Jo als turistes, i als nacionals, si puc els ajudo a evitar que els robin. I aviso al personal de les estacions si veig coses rares.
I cada cop que veig algú saltant les tanques em venen ganes d'aplaudir o fer alguna cosa per posar-los en evidència, però no m'atreveixo, aixó sí, els fulmino amb la mirada i els maleeixo els ossos, encara que no serveixi de res.